KOMPLİKASYONUN EN DOĞAL HALİ

Paleo, bir nesnenin saf ve doğal hali demektir. Mesela internette şu aralar yaygın olarak bahsi çok geçen “Paleo Menü” deyince, taş devrinde atalarımızın yediği içtiği tamamen organik, doğal besin kaynakları kastedilmektedir.

Meistersinger’in felsefesinin her geçen gün hızlanan zamanı daha huzurlu ve sakin bir şekilde beşer dakikalık zaman aralıkları ile kavramak olduğunu artık biliyoruz. Bu felsefenin belirli bir zaman aralığını saniyeler bazında ölçebilen bir kronograf mekanizmayla bir araya gelmesine ne dersiniz? Hayatınızın bazı anlarında saniyeler bile önemli olabilir ve bu zamanı Meistersinger Paleograf ile ölçebilirsiniz.

Meistersinger_Paleograph-k

Meistersinger, kullanıcı dostu ve tepeden basma tek butonlu Paleograph modelinde gene tek ibreli özelliğinden vazgeçmemiş, 43mm’lik kasa içinde birbiriyle simetri içinde olan 60 saniyelik göstergesini ve 30 dakikalık dakika sayacını arabic rakamlı, net okunaklı bir kadranda bir araya getirmiştir. Yılların cep saati mekanizmasını “Column wheel” tertibatlı kronograf modülüyle entegre etmiştir. Aşağıda detaylı teknik özelliklerini vereceğim Paleograph, Almanya’nın ünlü dergisi Uhren Magazin’in Ocak/Şubat 2014 sayısındaki test sonuçlarına göre, 6 üzerinden 4.83 gibi çok iyi bir sonuca ulaşmıştır.

Paleografın Özellikleri:

İmalatçı: Meistersinger Gmbh und Co. KG
Referans: EDSC101
Kasa: Çelik 316L
Çap: 43 mm
Yükseklik: 15.8 mm
Cam: Bombeli Safir Antirefle
Su basıncına dayanıklılık: 50m / 5 Bar
Kayış: 20mm deri kayış klipsli
Ağırlık: 112,0 g


Mekanizmanın Özellikleri:

Mekanizma adı: MYN13
Ana Kalibre: ETA / Unitas 6498–1 kurmalı
İmalat tarihi: 2013
Çap: 36,6 mm
Yükseklik: 7.60 mm
Taş sayısı: 20 taşlı
Güç rezervi: 46 saat
Balans: Altın kaplama pirinçten
Frekans: 18.000 A/h: 2,5 Hz
Spiral: Nivarox 2  Yassı tip
Anti-şok özelliği: Incabloc
Vidalar: Menevişli
Fiyat: Euro 5.498.-

Ayar testi: Günde +2,8 s

PaleographA1000x350

Şeffaf arka kapağından görünen usta işi kurmalı makinesi o kadar göz alıcıdır ve en ince ayrıntıları bile görünmektedir ki bu saati bazen ters takmak arzusu duyacağınızdan eminim.

474 defa okundu

4,726 total views, 1 views today

Bir cevap yazın