SIMPLO FILLER PEN Co.

Heritage Collection 1912 Limited Edition kaleme ilham veren “Simplo Safety Filler” adlı model

Simplo Filler Kalem Firmasının ismi, “Simplo” yani “Simple” (kolay) anlamından geliyordu. 1906 yıllarında, kaleme büyük bir yenilik ve kullanım kolaylığı getirmişti. Her pozisyonda rahatça kullanılan, cepte taşınan ve akmayan bir dolma kalem.

“Ağzı sıkıca kapanmış bir şişe gibi” reklam sloganı olarak seçilmiş ve “Filler” (dolma) kelimesi, bu kalemi masalarda kullanılan hokkalı masa kalemlerinden ayırmıştı. Boyutu fazla büyük değildi. Sert plastikten yapılmış ve hafifti. Kapağın tepesindeki beyaz renk daha sonra Montblanc dağının tepesindeki kar kütlesinden ilham alınarak yıldıza benzer şekillenecek ve kalemin logosu olacaktı. İşte bu kalem Montblanc markasının geçmişteki kilometre taşı olarak kabul edilir. Montblanc ismi ise 1910 yılında tescil edilmiş ve firmanın bütün kalemlerinde kullanılmaya başlamıştır. Montblanc kaliteli Avrupa işçiliği ve servisi ile markası konusunda verdiği sözü tutmuş ve dünya çapında bir marka olmuştur.

Montblanc Heritage Collection 1912 Limited Edition Writing Instrument

 

Heritage Collection 1912 Limited Edition modeli (333 adet)

 

İşte Montblanc bu harika geçmişin anısına “Montblanc Heritage Collection 1912 Limited Edition” kalemi titanyum gövdeli, 3 adet değişebilen “Art deco” klipsli ve toplam 333 adet olmak üzere piyasaya çıkardı. 2012 yılının sonlarında Red Dot Design Ödülü’nün de sahibi olan bu kalem, gerçekten bir tasarım harikası. Aynı Bohem modelindeki gibi dolma kalem ucu kalemin arkasının ilk pozisyonda çevrilmesi ile ortaya çıkıyor. Fakat Bohemdeki gibi kartuş kullanmıyor bu kalem. Dolma kalem meraklılarının tercihi olan pistonlu sistemi var. Bunun için kalemin arkasını ikinci pozisyona çekerek çevirmeniz mürekkep çekilmesi için yeterli oluyor.

04_Montblanc_Heritage_Pen

Değiştirilebilen art deco klipsler

“Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça… 333 adet’lik bir Montblanc’ın yanına bile yaklaşılmaz” dediğinizi duyar gibi oluyorum. İşte olay burada. Montblanc, bu kalemin siyah reçine gövdelisini seri olarak piyasaya sunmaya başladı. Benden duymuş olun ve muhakkak bire bir inceleyin, gözlerinize inanamayacaksınız.


Montblanc Heritage Collection 1912

Heritage Collection 1912 modeli

 

BAYRAM NOTU: Bu bayramda da cep telefonunuza birçok bayram tebrik mesajı gelecek ve gönderen kimseden hiçbir iz bulamayacaksınız maalesef bu mesajlarda. Hâlbuki kendi el yazımızla yazılan bir cümlede, kalemimizin kâğıda her dokunuşu bizden izler taşır.

İyi Bayramlar

376 defa okundu

4,485 total views, 1 views today

Bir cevap yazın