OKULDAN POZİTİF HABERLER

Sabahleyin dükkanımı açarken arkadaşlara; “ Güne iyi başlayalım ” diyerek, “ Bugün ne gibi pozitif haberleriniz var ”diye sordum. Biri “Abim”, diğeri “Babam pozitif çıktı” diye cevap verdi.

Zor günler yaşıyoruz. Ancak çok bilinen, her zaman söylediğim bir benzetme vardır: “Hayat bisiklete binmek gibidir. Durursan düşersin; mücadeleye ve ileri doğru harekete devam! Ucunda ışık var mı; yok mu; Ancak gidersen göreceksin…Biz her türlü bilimsel tedbirimizi aldık ve devam etmeye çalışıyoruz.

Bu dönemde yapılabilecek ileriye dönük en pozitif işlerden olan Okul projemizin son durumundan size kısaca bahsetmek istiyorum.

Mikro Mekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın en önemli projesi olan ve TÜSAD (Tüm Saatçiler Derneği)’ın öncülüğünde gerçekleşen okulumuz ile ilgili yapılan işleri şu şekilde sıralayabiliriz :

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  ile imzalanan protokol neticesinde Milli Eğitim Bakanımızın eğitim için Bursa Tophane Meslek Lisesi’ni adres göstermesi ile okul için bize tahsis edilen yerde çalışmalara başlandı.

 

 

Okulun en gözde yeri olan ve daha önce döküm atölyesi olarak kullanılan binanın, saatçilik eğitimine imkan verecek şekilde restorasyonuna başlandı. Öncelikle pencereler, kapılar ve eski kalorifer petekleri söküldü. Dış cephe traverten kaplaması yapıldı. Sıvalar tamamen yenilendi. Elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemi yenilendi. Isıcam ve çerçeveleri ve LED lambalar takıldı. Kalorifer tesisatı hazırlandı ancak petekler henüz takılmadı.

 

 

 

Zemin epoksi kaplaması yapıldı. Ankara’daki okulda atıl vaziyette duran hassas mekanik saatçi tornalarının nakliyesi yapıldı. İsviçre’den getirilen ustalar tarafından elden geçirildi. Hassasiyet ayarları yapıldı ve boyandı.

 

 

Bu ve diğer yapılan işlemler konusunda ortak okul projemize katkıda bulunanları aşağıda teşekkürlerimizle dikkatinize sunmak istiyorum :

  • Sn. Muhsin Mardin ( 2 adet CNC tezgahı ile ilk bağışçımız oldu)
  • Sn. Aziz Torun (Okulun tüm boya badana işlerinin tamamlanmasını sağladı.)
  • MET DOR (6 adet binamızın ahşap kapılarını temin etti )
  • Sn. Rıdvan Sevim ( 4 adet özel tasarım aydınlatma lambası ) bağışladı.
  • Osmangazi Belediyesi okulun tüm zemin beton kaplamasını gerçekleştirdi.
  • Bursa Büyük Şehir Belediyesi :

a.     Çatının yeniden yapılıp kaplanması

b.     İnşaat molozlarının atılması

c.     Bina çevresinde duvar ve peysaj çalışmaları

d.     Ara yolların asfaltlanması

  • Sn. Sabahattin Mermer (1 adet kullanılmamış metrelik TOS torna )
  • PIMET (Özel tasarım giriş kapımızı)
  • Sn. Galip Orak ( 4 adet özel çalışma tezgahı)
  • Sn. Ömer Aydın ( 21 adet kalorifer peteği )
  • Bir hayırseverimiz 24 adet özel tasarım saatçilik tezgahı masası 2 adet çalışma masası ve öğrenci giysi dolabı
  • TÜSAD (Tüm Saatçiler Derneği) üyelerinin bağış havuzumuzda toplanan ve projemizin değişik safhalarında kullanılan özverili büyük bağış ve yardımları

ile katkıda bulundular. Bütün bağışçılarımıza ve bunların temin edilmesinde ve organizasyonunda canla başla çalışan TÜSAD Başkanı ve Mikro Mekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfımızın İcra Kurulu Üyesi Sn. Hayrettin Akpınar’a teşekkür ederiz.

Ancak işimiz daha bitmedi devam ediyoruz :

  • 2  odamızın zemin parke işleri,
  • Öğrenci çalışma masalarımızın aydınlatma lambaları,
  • 2 adet öğretmen, yönetici ve vakıf toplantı odalarının masa sandalye vesaire tefrişi,
  • Bazı çalışma takımları ( Çift ,lüp, eye takımları, mikrometreler ve tornalarımızın bütün takım ve aletleri mevcut olup eksiklerimiz konusunda merak eden arkadaşlarımıza liste çıkarabiliriz)

Okulumuzun alt yapısı ve önemli ihtiyaçları büyük ölçüde tamamlandı. Eksiklerimiz konusunda da yardımcı olacak olanlar muhakkak çıkacaktır. Okulların çoğunun kapalı olduğu, uzaktan eğitimin yapıldığı bu olağanüstü dönemi iyi şekilde değerlendirdiğimizi sanıyoruz.  Yüz yüze eğitimin tekrar gerçekleşeceği, teorinin tekrar pratik eğitime dönüşeceği günlere hazırlanmaya çalışıyoruz.

Bu uğurda emek, gönül veren ve maddi, manevi desteğini esirgemeyen herkes sağ olsun, var olsun!

İşte size pozitif olmak için bir örnek, hepiniz sağlıcakla kalınız.

 

659 defa okundu

4,923 total views, 1 views today

OKULDAN POZİTİF HABERLER” için 11 yorum

  1. Sn. Editör;
    1) Okul ilk öğrencilerini ne zaman alacak? (LGS sınavı ile mi başka bir özel sınav şeklinde mi?)
    2) Okulda verilecek eğitimden ana hatlarıyla bahseder misiniz? (Eğitmenler TÜSAD tarafından mı sağlanacak, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak mı, İsviçre’de staj veya belirli süre eğitim imkanı olacak mı? v.b.)
    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

    1. Mustafa Bey Merhaba,

      Sorularınızın büyük bir kısmının cevabı için 19/09/2019 tarihli “Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Anadolu Meslek Lisesi” başlıklı yazımı okuyunuz.

      Okulda verilecek eğitimle ilgili daha detaylı bilgiyi “Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” websayfasından, daha sonra okulu arayarak temin edebilirsiniz. Doğru sualleri sorarsanız çok yardımcı olacaklardır. Eğitmenler, saatçilik konusunda TÜSAD ve Okul bünyesindeki hocalar olacaktır. Zaten 150 yıllık Meslek Lisesi olan okulumuzda teknik eğitim yıllardır verilmektedir.

      İsviçre’de staj ve eğitim söz konusudur. Ancak bunun hangi kurallar çerçevesinde ve nasıl yapılacağı belli değildir. Okul ve eğitim konusunda bilgilendirmelerim devam edecektir.

      Saygılarımla,
      Ömer Aydın

  2. Ömer bey merhaba, Okul ile ilgili gelişmeleri kaleme alacağınızı belirtmiştiniz, okuldaki son durum nedir acaba? Selamlar…

  3. Ömer bey merhaba,
    Saatçilik okulu ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yapacağınızı belirtmiştiniz. Okulun son durumu nedir acaba?
    Selamlar..

    1. Mustafa bey merhaba,

      Bu sıralar işlerim biraz yoğun.Onun için fırsat bulup blog yazısı yazamadım .
      Ancak kısaca sizi aydınlatmak isterim.

      Bursa Tophane Meslek Lisesi bünyesinde Mikromekanik ve Saatçilik Okulu: Makine Bölümü Ana Dalı altında yer alıyor. 4 Yıllık bir Meslek Lisesi, LGS
      ile öğrenci kabul ediyor ve Mikromekanik ve Saatçilik Bölümünde tam üç yıldır öğrenci yetişiyor. Makine bölümünden bağımsız bir ana dal olması için
      Milli Eğitim Bakanlığından söz aldık, bu takdirde daha geniş imkanlarla eğitime devam edeceğiz. Şu anda bu bölümde 32 öğrenci eğitim görmektedir.
      Okuldan mezun olanlar Europass alabiliyor ve Avrupa ülkelerinde de iş imkanı bulunabiliyor.

      Mikromekanik faaliyet konusu uçsuz bucaksız olan bir alandır. Robot, savunma, her türlü makine aksamında mikromekanik yer alır. Başka bir deyişle
      Saatçilik buz dağının görünen yüzüdür.

      Saygılarımla
      ÖMER AYDIN

      1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Ömer bey. Mikromekanik dalının Makine dalından bağımsız bir hale gelmesi çok isabetli olur gerçekten. Bölüm, CB’ye saat takdimiyle de bulunmaz bir tanıtım yaptı aslında, bu fırsat da kullanılarak daha iyi tanıtımla LGS’den yüksek profilli öğrenci çekilebilir, yüksek profilli öğrenci mevzusu belki de en önemli konu! Dediğiniz gibi saatçilik sadece görünen yüz, belki de esas ilerlemeler uzay sanayisinde özellikle de tıp alanında olacaktır, lakin batıda tıp alanında start up’lar kurulmaya başladı bile.. tekrar teşekkürler Ömer bey, kolaylıklar diliyorum, selamlar…

Bir cevap yazın