Saatler , Saatlerin İzini Sürer

“Saatler, saatlerin izini sürer” diye bir özdeyiş var, belki bilirsiniz. Saati gözümüzde canlandırdığımızda ilk olarak aklımıza, akrep, yelkovan ve acelesi varmış gibi sürekli koşuşturan saniye gelir. Dijital saatler de vardır oysa… Ancak hiçbir zaman saati çağrıştırmazlar ilk anda.

Meistersinger de eski saatlerin izini sürmüş; güneş saatinden ve eski kilise kulelerindeki tek ibreli kule saatlerinden esinlenmiş. Reklam sloganında da bunu ifade etmiş: “Güneş saatini yeniden tasarladık artık gölgede de çalışıyor“.

Acelesi olan saniyeyi kullanmamış harika bir indeksleme ile saat kadranını 5’er dakikalık zaman aralıklarına bölmüş. Saniye kadar olmasa da dakikalarımızın takipçisi, telaşlı yelkovandan da kurtulmuş, tek ibre akreple zaman kavramımızı beş dakikalık süreçlerle algılamamızı sağlamış.

meistersinger 2-en k         meistersinger 3-en k

 Kısa çizgiler 5’er dakikaları, orta uzunluktaki çizgiler 15’ler dakikaları, en uzun çizgiler ise saat başlarını ifade ediyor . Mesela, soldaki saat 10’a gelmekte, sağdaki saat ise 10’u çeyrek geçiyor.

Meistersinger, her şeyin daha da karmaşıklaştığı ve hızlandığı bu teknolojik çağda, aslında “Zamanınız sizindir, soluklanın ve saat kavramınızı sadeleştirin !” diyor.

690 defa okundu

5,980 total views, 1 views today

Bir cevap yazın