MARKANIN 100’Ü

Yaklaşık bir buçuk yıllık bir çabanın sonucunda “Yüzyıllık Markalar Derneği”, Aralık 2011 ayı içinde Beyoğlu, İstiklal Cad. Emgen Han. No.47 34433 İstanbul adresinde kuruldu.

Derneğimizin kuruluş amacı kültürel mirasa sahip çıkmak mı, yoksa bu güne ait olmak mı, olmalıydı?

Kanımca markalarımız eğer bu güne ait olabildilerse, zaten kültürel miraslarına sahip çıktıkları içindi. Derneğimizin üyelerine bakıyorum, hepsinin ayrı bir hikayesi var. Türkiye’nin geçmişine tanıklık etmişler, her ortamda varlıklarını sürdürmek için çaba göstermiş ve çalışmışlar. Bazen bir damak tadı olmuş, bazen bir hizmet, bazen bir koku olmuş o marka ile ilgili sevgi bağımız. Kalitelerinden ödün vermeyerek dilden dile dolaşıp atalarının mirasına sahip çıkarak bugüne kadar varlıklarını sürdürmüş ve marka olmuşlar.

Türkiye’nin bütün eşsiz tabiat güzelliklerine, harika insanlarına rağmen hala marka olmamasının nedeni de “Kültürel mirasına sahip çıkamamak değil midir?”
Türkiye posterleri

Emrah Yücel’in sahibi olduğu Iconisus Reklam Ajansı tarafından tasarlanan poster çalışmaları, son zamanlarda, Türkiye’yi bir marka yapmaya yönelik en güzel çalışmalardan biri (turkiyeposterleri.com)

2012 yılında kültürel mirasına sahip çıkabilen, aranılan ve beğenilen bir Türkiye markamızın olması dileğimle yeni yılınızı en iyi dileklerimle kutlarım.

happy new year-k

Usta Saatlerimiz 2012 için geri sayıma başladı bile..

281 defa okundu

3,993 total views, 1 views today

Bir cevap yazın