ANONİM SAAT PROJELERİ VE SAATİM ‘RUMİ’

Türk Saat Forumu’nda (www.turksaat.net) birkaç yıldır Türklere ve Türk zevkine özel kol saati projeleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bir nevi beyin fırtınası yapıyorlar. Her fikrin ve zevkin üzerinde günlerce tartışıyorlar. Ayrıntılar belirliyor, detaylar üzerinde duruyor ve hiçbir kar amacı gütmeden limitli sayıda saat imal ettiriyorlar.

Amaçları, saatlerinin her birine geçmişimizden bir şeyler katmak, Türk’e özel hale getirmek ve her modelin ayrı bir ruhu olmasını sağlamak. İste benim kullandığım Rumi modeli de böyle bir anlayışın ve çalışmanın ürünü.

Gereksiz süslemelerden uzak, kullanılmayan fonksiyonlardan arınmış, saflığı ve temizliği simgeleyen beyaz kadran üzerine soğuk emaye sistemi ile kaplanmış bir kadranı (Eski tabiri ile mine kadranı) var. Selçuklu döneminde yaşayan Rumi’nin, Farsçanın zenginliğini kullanmasından esinlenerek, yine geçmişimize yönelik Farsça rakamlarla aynı özellikleri taşıyan eski Türkçe rakamları kullanılmış kadranında. Alttan saniyeli olarak tasarlanan bu modelde, saniyenin ucuna da harika bir Semazen Figürü yerleştirilmiş. Kurma kolu da Mevlana türbesinin kubbesinden esinlenerek konik olarak tasarlanmış. Bütün bu dış detaylar ve saatin görünen yüzünün altında, tıpkı tasavvuf felsefesinde olduğu gibi, ETA PESEUX 7001 Kalibre kurmalı ve sorunsuz İsviçre makine ile taçlandırılan bir  `iç zenginlik` var.
Bu saat ve diğer anonim saat projeleri hakkında daha detaylı bilgileri, Türk Saat Forumu’nun web sayfasından edinebilirsiniz. Ben kendi çektiğim birkaç fotoğraf ile sizleri, severek kullandığım Rumi model anonim saatim ile baş başa bırakıyorum.
Turksaat Rumi-2 

Kurma kolu Mevlana türbesinin kubbesinden esinlenerek konik olarak tasarlanmış
Resim 014-k 

ETA PESEUX 7001 tipi üst sınıf kurmalı ve sorunsuz İsviçre malı makinesi var
Rumi 

Alttan saniyeli olarak tasarlanan modelde saniyenin ucuna da harika bir Semazen Figürü yerleştirilmiş
KAYNAK: Yiğit Küçükçalı- Türk Saat Forumu

12099 defa okundu

27,952 total views, 4 views today

ANONİM SAAT PROJELERİ VE SAATİM ‘RUMİ’” için 3 yorum

  1. Merhabalar ,
    Türk saat Rumi roz gold model için talepte bulunmaktayım , siteyi ziyaret eden ve satmak isteyen “Türk” arkadaşlar dan bana ulaşmalarını ve fiyat bilgisi verilmesin rica ediyorum .

Bir cevap yazın