STEINWAY

Piyanistin parmağı piyanonun tuşlarına dokunur, tamamen mekanik ve zincirleme bir işlem sonucu bir veya birkaç tokmak harekete geçer;  gergin metal kablolara dokunur, oluşan titreşim ahenk tahtası vasıtası ile harika bir sese, sesler melodiye dönüşür.

İşte bütün bu işlemin gerçekleşmesi için 12.000’ den fazla ustalık ürünü parçanın bir araya gelmesi ve uyum içinde çalışması gerektiğini biliyor muydunuz?

Alman asıllı Henry E. Steinway (1797-1871), efsanevi piyanosu No.1’i evinin mutfağında imal ettiğinde hedefi en mükemmelini yapmaktı. Bu hedef Steinway and Sons firmasının 1853 yılında New York’ta kurulmasına, her geçen yıl kendini geliştirmesine ve yıllar içinde edinilen 128 adet patent ile dünya çapında bir başarı öyküsünün sahibi olmasına yol açtı.

Montblanc bu sene sanat hamileri serisini (Patron of Art 2014 Edition) Steinway’e adadı ve el yapımı piyanoları adeta bir yatırım aracı olarak kabul edilen bu şahsın anısına harika kalemler tasarladı. Her zamanki gibi 4810 adet ve 888 adet olmak üzere iki farklı tasarım yapıldı.

4810 adetlik seride, altın kaplama piyano çerçevesi kalemin kapağını süslüyor ve altın kaplama klipsi Steinway patentli piyanonun kasnak vida ve kelepçelerini hatırlatıyor. 18K altından olan ucunda ünlü piyano yapımcısının portresi ve ortadaki halkada Steinway and Sons imzası yer alıyor.

5_Montblanc_Patron_of_Art_Edition_Henry_E._Steinway_4810-

888 adetlik seride ise, kalemin gövdesinde piyano klavyesinin siyah beyaz tuşlarını görüyorsunuz. 18K masif altın olan klipsi, gene patentli kasnak vida ve kelepçelerini vurguluyor. Kapaktaki halka üzerinde Steinway and Sons imzası yer alırken iskelet şeklinde oyulmuş geometrik şekiller, New York’taki sıra dışı ‘’Steinway Hall” ‘un (Steinway&Sons’ın New York Manhattandaki tarihi piyano mağazası) kemerli mimarisinden esinlenmiş. 18K altın olan kalem ucunda yine Henry E. Steinway’in portresi yer alıyor.

montblanc_k

Fiyatlarını merak ettiğinizi biliyorum. Artık Steinway’in piyanosu gibi uzun dönemde bir yatırım gibi kabul edilen Montblanc Limited Edition Patron of Art Serisindeki bu dolma kalemlerin fiyatları 4810 adetlik serisi için 2.700.- Euro ve 888 adetlik seri için ise 9.670.- Euro olarak tespit edilmiş.

304 defa okundu

4,931 total views, 1 views today

Bir cevap yazın