“NESSUN DORMA” VE PAVAROTTI

Tarihte en çok sayıda seyircinin izlediği klasik müzik konserini, 1993 yılında New York Central Park’ta 500.000 kişi önünde gerçekleştiren ve Puccini’nin ünlü operası Turandot’tan “Nessun Dorma” aryası ile adeta klasik müzik dünyasının zirvesine yerleşen, kendine has giyimi, davranışları ve şahsiyeti ile inanılmaz sesi hala kulaklarımızla çınlayan Luciano Pavarotti…

Montblanc sanat hamileri serisinin özel jüri tarafından seçilen 2015 yılı limitli kalemini bu sene ünlü tenora adamış.

Gerçek bir müzik sevdalısı, sıra dışı bir kabiliyet ve karakter olan Pavarotti, müzik dünyasına yaptığı katkılar ve yeni yetişen müzisyenlere verdiği ücretsiz derslerle hayatı boyunca gerçek bir sanat ve sanatçı dostu olmuştur. Kendisine adanan Montblanc Kalem de 4810, 888 ve 88 adetlik 3 farklı versiyonda tasarlanmış. Benim burada incelemek istediğim 4810 adetlik olanı. Bu kalem, Pavarotti’nin bütün sahne performanslarında kullandığı siyah smokin ve beyaz gömleğe nazire yaparcasına siyah ve beyaz reçine gövdeden tasarlanmış. Klipsinde ise ünlü tenorun sürekli atkı gibi bağladığı fuları harika bir tasarımla yansıtılmış.

1600x1600_WRI_LE_Pavarotti_111673

Pavarotti’nin sahne aldığı beş ünlü opera; Turandot, La Bohéme, Rigoletto, Un Ballo in Maschera ve L’elisir D’amore unutulmamış ve 5 halka olarak kapağın alt kısmında temsil edilmiş. Kalemin 18k altın olan ucunda ise kulisten çıkmadan bir ritüel olarak uğur getirsin diye muhakkak baktığı ve sahne performansı sırasında cebinde taşıdığı eğik çivi resmi kakma olarak işlenmiştir.

Pavarotti_Article_3

Günlük hayatında da yaşayış tarzı, sevecenliği, arkadaşları ve giyim tarzı ile farklıdır Pavarotti: Fularları, beyaz fötr şapkası, Hawai tarzı çiçek desenli gömlekleri ile halk arasında adeta “Pop star tenor” olarak benimsenmiştir. Kendine çok yakışan bu Hawai tarzı, kalemin arka ucunda kırmızı renkte çiçek desenleri ile yer almıştır.

hawai-k

Kalemin tasarımını çok beğendim. Sadece koleksiyonerler için düşünülmemiş, günlük hayatta da rahatlıkla kullanılabilecek fonksiyonel bir kalem ortaya çıkmış. Montblanc, Pavarotti kalemle aslında yeni bir kültürel tarih yazmış oldu büyük usta ve şahsiyet tenorun anısına!

Şimdi benim blog yazımı yazarken yaptığım gibi Pavarotti’nin bir aryasını dinlemeye başlayın ve ustanın o inanılmaz, adeta insanı kanatlandıran sesi ile kendinizi günlük karmaşadan uzaklaştırın!

1349104397_8583_Ridge Light Operaclef1

414 defa okundu

5,436 total views, 3 views today

“NESSUN DORMA” VE PAVAROTTI” için bir yorum

  1. Çok hoş bir kalem ve kaleme ithaf edilmiş yazıda en az kalem kadar güzel, ne kadar sık yazarsanız o kadar mutlu oluyoruz

Bir cevap yazın