INOX – MADE TO LAST

Yazımın başlığını istemeyerek de olsa İngilizce yazmak zorunda kaldım ancak Victorinox – Swiss Army saat markasının yeni modeli “INOX”, iki kelime ile ancak bu kadar iyi ifade edilebilirdi.

Victorinox markası, kuruluşlarının 130’uncu yılı anısına, markanın konseptine, vermek istedikleri imaja ve zor şartlara uyumlu diyebileceğimiz bir model yaratmış. Kuruluş yılına nazire yaparcasına 130 ayrı dayanıklılık testine tabi tutmuş.

TIM_241682_Inox__sand_PR91-1024x769

Bu testlerin bazıları gerçekten sıra dışı ve inanılmaz:

–          Saati 10 m yükseklikten sert bir zemine düşürerek test etmişler

–          Saatin üzerinden 64 tonluk askeri tank geçirmişler

–          Kum fırtınasında test etmişler

–          Aşırı yüksek ve aşırı düşük ısı farklarında denemişler

–          Gaz, yağ, çeşitli kimyevi maddeler ve deterjanlarla temas ettirip test etmişler

 

Bu modele INOX ismi verilirken Victorinox markasının tarihindeki önemli bir aşamadan esinlenilmiş. 1884 yılında, çakı ve bıçak üretmek için İsviçre’de kurulan ve zaman içinde bir dünya markası haline gelen bu firma; paslanmaz çelik teknolojisini ürünlerinde ilk kez uygulayan firmadır. Fransızcada paslanmaz çelik manasına gelen “inoxydable”  kelimesinin kısaltılmışı olan INOX’u adeta bir kalite belgesi gibi ürünlerinde ve markasının içinde Victorinox olarak kullanması ile tanınmıştır.

TIM_241688_Inox__000_S9b-k_Fotor_Collage

İlk saatini 1989 yılında imal eden ve en kaliteli masif çeliği ürünlerinde kullanması ve iyi şekilde işlemesi ile tanınan marka, INOX modelinde saatin kasasını 43 mm çapında sertleştirilmiş paslanmaz çelikten imal etmiş. Camı 3 kez anti-refle (yansımayı önleyen) işlemden geçirilmiş kalın safirden yapılmış. 200 metre (20 ATM) su basıncına dayanıklı, istenildiğinde takıp çıkarılabilen ve saate apayrı bir hava katan adeta bir tampon vazifesi görerek saat kasasını çizilmelerden koruyan siyah renkli silikondan yapılmış bir kasa ve cam koruyucusu var. Arka kapak ve ayar kolu tabii ki vidalı. Ayrıca ayar kolu çarpmalardan etkilenmesin diye yapılan saat kasasının kenarındaki çıkıntıları, fonksiyonel ve saatin modeline uyumlu buldum. Makine olarak Ronda 715; sorunsuz İsviçre malı Quartz modül kullanmışlar. Yekpare ve saat başlarını işaret eden indeksleri, preslenmiş siyah, mavi ve haki renklerde darbelerden kolay etkilenmeyecek gece görüntüsü de olan (Luminescent) üç farklı renkte kadranı ve gene gece görüntüsü olan akrep yelkovanı ve kırmızı renkli saniyesi mevcut. Takvim saat tam 4.30’da konumlandırılmış. Kadran rengine uyumlu, siyah, mavi ve haki renklerde yatay çizgili silikon kayışları var. Saat takıldığında kolu tam kavrıyor ve rahat taşınıyor. Fiyatı ulaşılabilir bir seviyede, 1.475.-TL ve üç yıllık garanti belgesi ile satılıyor.

Farklı, dayanıklı ve fonksiyonel spor saat arayan, ekstrem sporlarla uğraşan, saatini gece gündüz kolundan çıkarmayan adeta onunla bütünleşen saat meraklılarına tavsiye ederim. Victorinox-Swiss Army’nin Inox modeli piyasamızda kendinden epey bahsettireceğe benziyor.

1275 defa okundu

10,949 total views, 1 views today

INOX – MADE TO LAST” için 2 yorum

  1. Bir Alman müşterim de ilk defa gördüğüm saat e adeta aşık oldum ilk defa bu benim Olmalı dediğim bir saat ve hemen İsviçre ye siparişimi verdim bu hafta gelecek mavi renk heyecanla bekliyorum

  2. mavi olanından aldım.çok severek takıyorum ama luminiası yetersiz bence.diğer her şeyi 10 numara olmakla birlikte luminia olmazsa olmazınızsa bakıp görmeden almayın derim.

Bir cevap yazın