MILES DAVIS

Büyük karakterler serisinin 2016 yılı son kalemi caz müziğin birkaç defa yönünü değiştiren ünlü  trompetçi, besteci ve orkestra şefi Miles Davis’e (1926–1991) atfedilmiştir. Ünlü çalgıcı ve bestecinin 1959 yılında tamamlanan “Kind of Blue” albümü, caz tarihinde bugüne kadar kaydedilmiş en önemli eser olarak kabul edilir. Rolling Stone, Davis’in gelmiş geçmiş en iyi caz trompetçisi ve 20. Yüzyılın en önemli müzisyeni olarak kabul edilmesi gerektiğini söylemiştir.

Montblanc tasarımcıları, Miles Davis’in caz dünyasına lanse ettiği 5 ana stil ve yönü kalemin tasarımında ön plana almışlar.

  1. Be Bob         (1944–1948) 52.inci cadde New York
  2. Cool Jazz      (1948–1949) Miles Davis and the Nonette Band
  3. Hard Bop      (1954–1959) “The Black is Beautiful”
  4. Modal Jazz   Nisan 1959: “A Kind of Blue” Albümü
  5. Jazz Fusion   Elektronik Sesler–1969 “The Mytic Bitches Brew” Albümü

Ve bu amaçla 3 değişik versiyon olarak kalemi tasarlamışlar.

Montblanc Miles Davis Special Edition Fountain Pen

 

Miles Davis Special Edition

Kalemin genel tasarımında trompet ve üzerindeki butonlarından esinlenilmiştir. Gövde siyah reçine’dir. Kalemin 14K olan ucunda Davis’in trompet çalarken silueti yer almaktadır. Alt gövdenin uç kısmı ünlü trompet “Gustat” Heim 2’nin ağızlık kısmındaki koni gibi tasarlanmış, etrafı “Kind of Blue” albümüne nazire yapılarak maviye boyanmıştır. Koninin içindeki spiral motifte Davis’in çocukken şahit olduğu bir tabiat olayına, hortuma, nazire yapılmıştır. Davis trompeti doğru çalabilmek için aynı hortumlardaki gibi ruhani bir nefese gerek olduğundan bahsetmiştir.

Kalemin bütün aksesuarları platin kaplamadır.

miles-davis-montblanc-1


—Miles Davis LE1926 Limited Edition

Kalemin genel tasarımında gene trompetinden ve caz dünyasına lanse ettiği 5 ana stilden esinlenilmiştir. Kalemin ucu 18K altın olup üzerinde gene trompetçinin silueti yer almaktadır. Doğum yılına atfen sadece 1926 adet limitlidir. Gövde tamamen pirinç olup platin kaplamadır.

Montblanc Miles Davis Artisan Edition

-Miles Davis Artisan LE90 Edition

Kalemin gövdesinde, daha önce bahsettiğim versiyonlarda olduğu gibi caz dünyasına lanse ettiği beş ana akımın görselleri yer almaktadır. Montblanc amblemi sedef olarak kalemin kapağının tepesinde yer almaktadır. 18K masif beyaz altın iskelet kapak ve gövdeye sahiptir.18K masif kırmızı altın üç boyutlu bir trompet kapağa yerleştirilmiştir.

İskelet kapağın altından mavi reçine olarak kapağın iç kısmı görünmektedir. Kalemin ucu 18K altındır. Sadece 90 adet limitlidir.

Gündemi takip etmekten yorulduğumuz, hatta bunaldığımız bir seneyi daha bitiriyoruz. Kalem tutan ellerin yazmaya devam etmesi ve yeni yılda dert görmemesi dileğiyle sağlık, barış ve huzur dolu yeni bir yıl diliyorum.

600 defa okundu

4,913 total views, 3 views today

Bir cevap yazın