OKUR YAZMAZ

Müşterim faturayı yazarken “Yazınız da bayağı güzelmiş” dedi. Fırsatı kaçırmadım, MONTBLANC ‘la yazıyorum ondandır ” dedim.

Blog yazısı 11-3 blog yazısı 11-2

 

Montblanc, Avrupa’nın zirvesi, kalemlerin kralıdır. Gözlüğü ve parfümü hariç bütün ürünlerini kendisi imal eder. Artık bir hayat tarzı haline gelmiş; kalitenin, elitliğin sembolü olmuş; ürün yelpazesini geliştirirken fark yaratmayı kendisine ilke edinmiştir.
Merkezi, Almanya’nın Hamburg şehrindedir. Saatlerini ise saatçiliğin merkezi İsviçre’nin ünlü kasabası Le locle’da imal eder. Saatçilik geçmişi fazla olmasa da satın aldığı mekanik saatin ünlü usta markası “MINERVA” sayesinde, bilgi, görgü ve tekniğini geliştirmiş; adeta zamanı yeniden yazmıştır.Gözlemlerime dayanarak söylüyorum Montblanc’ın müşterisi de farklıdır.
blog yazısı 11-4
Türklerde güzel yazı sanatının önemli bir geçmişi var. Kalem ve kağıdın gittikçe daha az kullanıldığı günümüzde ise yazı yazmanın da iyi bir kalemin de değeri her geçen gün artmakta.
Kalemler arasında ise dolma kalemi ayrı bir yere koyuyorum. Dolma kalemle kaliteli bir kağıt üzerine yazarken kaleminizin ucunun sizin bastırmanıza gerek olmadan kağıt üzerinde kaymasının verdiği keyfi ancak yazanlar bilirler. Dolma kalemi sadece imza için kullananlar onunla uzun notlar da yazmalılar. Çok daha az çaba sarf ettiklerini, ellerinin daha az yorulduğunu ve yazmaktan daha fazla zevk aldıklarını göreceklerdir.
Allah gelecek nesilleri okur yazmaz olmaktan korusun!

270 defa okundu

4,125 total views, 1 views today

Bir cevap yazın