BİR GÜN 12 SAAT Mİ ?

ZENO-WATCH BASEL saatin geçmişi 1868 yıllarına dayanır. Jules Godat, İsviçre’nin soğuk kış günlerinde diğer saatçiler gibi ufak atölyesinde GODAT marka gümüş muhafazalı cep saati imalatına başlar. Jules Godat’tan sonra 1900 yıllarında atölye gelişir elektrikle çalışan makineler ve tornalar devreye girer. Artık cep saatlerinin yanında tren istasyonları için mekanik duvar saatleri de imal edilmektedir.

1920 yılında Andre-Charles Eigeldinger markayı satın alır ve askeriye için logaritmik cetvelli cep saatlerini imal etmeye başlar. Markayı, ünlü Yunanlı filozof Zeno of Kition’dan esinlenerek Tanrı armağanı manasına gelen “ZENO” olarak 1922 yılında tescil eder.

Zeno’nun kuruluşundan beri felsefesi, kaliteyi ulaşılabilir hale getirerek, zamana meydan okuyan saatler imal etmek olmuştur.
1969 yılında Huber ailesi markayı satın almış ve Mr Felix W. Huber’in üstün enerjisi ile mekanik kol saatleri geleneksel İsviçre saatçiliği ve ustalığı ile daha dayanıklı ve güvenilir yeni materyal ve malzemeler kullanılarak imal edilmeye devam etmiştir.
Automatic Movements stained satined stainless steel       Skeleton Limited Edition
Zeno-Watch Basel’in karakteristik özelliği büyük kasalı, kolay okunan ve pilotlar için dizayn edilmiş tam rakkamlı modelleridir. Mühendis ve tasarımcıların ortak çalışması sonucu ortaya çıkan sıradışı modelleriyle de daima kendinden bahsettirmeyi başarmıştır.

1037 defa okundu

5,729 total views, 3 views today

Bir cevap yazın