MEISTERSINGER’İN YENİ MODELİ: “CIRCULARIS”

Tabii olması, anlaşılır olması, kendini tekrar etmemesi, fonksiyonlarını kusursuz yerine getirmesi, zamana yenilmemesi ve göze hoş gelmesi sade bir tasarımın mükemmel olması için yeterli midir?

Meistersinger, yeni Circularis modeliyle tam olarak bunu başarmak istemiş.

Gene tek ibreli kimliğinden vazgeçmemiş. Nispeten daha ince bir kasaya sahip Pangaea modelinin kasa şeklini esas almış. Ancak saatin çapını 43 mm olarak biraz daha büyütmüş. Kadran tasarımında ve indekslemede biraz daha detaya önem vermiş ve yarım saatleri gösteren indeksleri, üzerlerine 30 rakamını yazarak daha belirgin hale getirmiş. Kadranın ortasına konumlandırılan ikinci bir daire ile saat başlarını ayrıca belirterek saatin daha rahat okunmasına bir katkı sağlanmış. Kadran kaplaması ve kullandığı renklerle ekrana yanar dönerlik vererek ışığın yansımasında göze çok hoş gelen bir fark yaratmış.

Circularis_blue_MID_RES_300DPI_1416414969018102

Circularis modelinin diğer fark yaratan özelliği, Meistersinger’in yeni MSH01 mekanik kurmalı makinesidir. Bu yeni mekanizmada, 2 zemberek tulumbası kullanılarak saatin kesintisiz çalışma süresi 5 güne çıkarılmış. 32.7 mm çapında, 5.4 mm yüksekliğindeki mekanizma, 27 taşlı ve Glucydur balanslı. Darbelerden daha az etkilenen incabloc ve hassas saat ayar tertibatına sahip. Makine,  üzerindeki işlemeleri, menevişli vidaları ile ustalık ürünü olduğunu gösteriyor ve şeffaf arka kapağından tüm ihtişamı ile izlenebiliyor.

Movement_MID_RES_01-1024x788

Ünlü senarist Roy Chanslor : ” Zaman, kolay elde edilen ve ucuz olan şeyleri siler! ” demiş. Geçmişe bir bakın. Hatırda kalan büyük çabalar sonucu elde ettiğiniz başarılar ve yaşamaya zaman ayırdığınız, sizin için adeta zamanın durduğu özel anlar değil midir?

Meistersinger tek ibreli yeni Circularis modeli ile sanki zamanın ne için yaratıldığını anlatmak istemiş: “Yaşamak için” demiş!

2015 yılında, çok yaşayın; sıhhat ve mutlulukla!

1304 defa okundu

7,870 total views, 1 views today

MEISTERSINGER’İN YENİ MODELİ: “CIRCULARIS”” için bir yorum

  1. Sayin ‘ Usta Saati’,

    Butun bir yil bizlerle ‘zaman’ i paylastiniz, ‘ayrilmaz parca’miz olan saatler hakkinda bilgiler ile donattiniz.
    Tesekkurler ve sizlere de Arkadas Zekai Ozger adli sairden bir kac kelime ile Mutlu Yillar !

    ‘ Yırtarak geçiyor kalbimizden, hayatı da törpüleyen zaman…’

Bir cevap yazın