HAYATIMIZ STANDART

Standart bir hayatım var” dedi bir arkadaşım yakınarak! “Keşke standart bir hayatımız olsa” diye düşündüm!

Türkçede maalesef standart olmanın kötü bir anlamı vardır. Hepimiz standartları yıkma peşindeyiz. Hâlbuki sıra dışı olmak için önce standartlarımızın olması gerekir. Olmayan bir şeyi yıkmak zaten mümkün değildir.

Peki, nedir standart; herhangi bir konuda verimi, kaliteyi, güvenilirliği, tüketiciyi korumak mıdır? Kanunlar konusunda herkesin eşit olması mıdır? Önyargılı olmamak mıdır? Mal ve hizmetlerden aynı ölçüde yararlanabilmek midir? Gereksinimlerinizi karşılayabilme düzeyi midir? Yoksa bir işin yapmanın kabul edilmiş yöntemi midir? Özgür düşünmek, davranabilmek, hak ve hürriyetlerimizin anayasaya göre korunması mıdır?

Kaliteye erişimin derecesi, kıyaslama için bir ölçü müdür? Yoksa yukarıda saydıklarımın hepsinin özümlenmesi midir?

Saatlerin çapları mıdır? Koldan çıkınca mekanik saatlerin ne kadar süre çalıştığı mıdır? Su geçirmeme özellikleri midir? Kayışlarının uzunluğu mudur? Ayar farkları mıdır?

standarts

Yoksa standart yokluğunu hemen fark ettiğimiz alışkanlıklarımızın tamamı mıdır?

Şimdi tekrar düşünelim standart bir yaşam sürmeyi kim istemez? İnsanların bütün çabası bu standartlara ulaşabilmek için değil midir? Batı’ya bütün bu göçlerin nedeni de bu değil midir?

İtalyan standartları…Ne kadar da bize benziyor değil mi?

535 defa okundu

6,250 total views, 1 views today

HAYATIMIZ STANDART” için bir yorum

  1. Temelinde standart, bir şeyi yapmak için kararlaştırılan yoldur. Bu, bir ürünün imalatı, bir sürecin yönetilmesi, bir hizmetin sağlanması veya malzemelerin tedarik edilmesini içerebilir , kuruluşlar tarafından üstlenilen ve müşterileri tarafından kullanılan bir dizi faaliyeti kapsayabilir.
    Standartlar konunun uzmanı olan ve temsil ettikleri kurumların ihtiyaçlarını bilen, imalatçı, satıcı, alıcı, meslek birlikleri, kullanıcı ve düzenleyici insanların bilgi birikimidir.
    Standartların nasıl geliştirilip korunacağıyla ilgili bir standart bile mevcuttur.
    Standartlar bilgidir. Yenilikçiliği harekete geçirecek, verimi arttıracak güçlü araçlardır. Kurumların daha başarılı, bireylerin gündelik hayatının daha kolay, daha güvenli ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirler.
    Günlük yaşamda standart sözlük anlamı dışında yeknesaklık, tekdüzelik, monotonluk anlamlarında da kullanılmaktadır. Yıkılması gereken standartlar değil, tabulardır.
    Standardlarının hedefi bir ürün ya da hizmetle ilgili aynı beklentileri paylaşan insanlara güvenilebilir bir temel sağlamaktır. Standartlar olmasaydı, televizyonda ya da basılı medyada reklamını görüp beğendiğimiz bir saati almak istediğimizde, satın alacağımız ürünün reklamı yapılan ürünün aynısı olduğuna nasıl itimat edecektik?
    Saygılarımla…

Bir cevap yazın