BASELWORLD 2018 YENİLİKLER: MEISTERSINGER GÜNCEL

Meistersinger bu sene Basel fuarında iki farklı yöntemle ürünlerini tanıttı:

1-    Mevcut modellerini farklı kasalar ve kadranlar ile daha cazip hale getirdi.
2-    Yeni modellerini lanse etti.

Mevcut modellerinde fark yarattığı koleksiyonunu “Black Line” siyah seri olarak adlandırdı. No.3, Perigraph, Salthora Meta ve Circularis Power Reserve modellerinde kasaları siyah DLC (Diamond -like carbon coating) olan modeller bu sayede pırlanta gibi sürtünmeye, çizilmeye ve korozyona daha dayanıklı hale gelmiş ve yine siyah renkli tasarlanan kadran, üzerinde yer alan sarı renkli indekslerin daha da öne çıkmasını sağlamıştır. Black Line modellerinin bir özelliği de indekslerinin ve saat göstergesinin süper luminova olarak tasarlanmasıdır. Yani gece parlayan kolay okunabilir olmasıdır. Siyahın ağırlıklı olduğu kasa ve kadran tasarımlarına uyumlu eyer kayışından yapılma sağlam ve vintage tarzı kayışlar modellere spor bir görünüm katmıştır. No.3, Perigraph ve Salthora Meta modelleri ETA2824-2 veya Sellita 200-1 otomatik makinaları kullanırken, Circularis Power Reserve’in 120 saat reserveli Meistersinger MSH02 kurmalı makinası vardır. 43 mm kasa çapına sahip modellerin hepsi safir camlı ve arka kapakları makinelerin işleyişini gösterir şekilde şeffaf tasarlanmıştır.

Meistersinger, Basel fuarında tanıttığı yeniliklerden biri olan Metris modelini şöyle tanımlıyor: Sağlam, rahat ve vazgeçilmez. En hoşunuza giden Jean pantolonunuz gibi hep sizinle olacak tek ibreli sıra dışı bir saat. Metris sağlam kasası, okunaklı kadranı, 200m su basıncına dayanıklı tekstil kayışı ile size denizde yüzme keyfini yaşatırken aynı zamanda rengarenk sweatshirtünüz ile iyi bir uyum yakalayabilir. Markanın artık imzası haline gelmiş iğne uçlu ibreleri ve çift rakamlı endeks göstergelerinin yanında modele özel kasa şekli ve yuvarlatılmış kasa kenarları ile Metris, 70’lerdeki spor saat modellerini andırıyor. Markanın bu benzerliği, mekanik saatin en güçlü olduğu yıllara atıfta bulunmak için özellikle tasarladığı aşikar.  38mm’lik kasa çapına sahip bu modelin ETA 2824-2 otomatik makinesi ve mercekli takvim göstergesi ve safir camı vardır. Arkası çelik kapaklı Metris koleksiyonu, gümüş, siyah, fildişi ve mavi kadran seçenekleri olan dört modelden oluşuyor.

Meistersinger’in bir diğer yeniliği de Lunascope Koleksiyonu’dur. Ortaçağlardan beri zaman kavramı yıldızların ve gezegenlerin evrendeki hareketini izleyerek şekillendirilmiştir. Özellikle eski zaman kule saatlerinde, görsel şovla kadrana taşınan güneş sisteminde bunun yansımalarını görmek mümkündür. Meistersinger de tüm modellerinde, eski kule saatlerinden esinlenmiştir ve zamanı tek ibreyle gösterir. Basel Fuar’ında tanıtılan Lunascope Koleksiyonu ise markanın bu geleneğini bir adım öteye taşıyor ve kadranda ay fazlarını sergiliyor. Marka bunu yaparken benzer modellere nazaran kadranın yarısını kaplayacak derecede büyük ay görselini, koyu mavi ve üzeri bol yıldızlı bir arka plan üzerine yerleştirmiş. Bu sayede kadrana bakıldığında, gece yıldızlarla dolu açık bir gökyüzünde, üzerindeki girinti ve çıkıntılarını bile gözlemlediğiniz kocaman ve üç boyutlu bir ayı gözlemlemek mümkün olmuş. Kadran tasarımındaki göz alıcı detayların yanında makinanın benzer modellerle karşılaştırıldığındaki dakikliği ise yine göze çarpıyor. Diğer ay fazlı modelleri, 3 yılda bir ayarlamak gerekirken, Lunascope modelinin ay fazının doğru ilerlemesi ve göstermesi için sadece 128 yılda bir küçük bir ayar yapmak gerekiyor. Astronomik ölçülerde kısa bir zaman sayılsa da mekanik saat dünyasında oldukça uzun bir süre bu. 40mm kasa çapına sahip Lunascope modelinin bu sıra dışı makinesinin işleyişi, kasanın şeffaf arka kapağı sayesinde keyifle izlenebiliyor. Koleksiyonda yer alan iki model, gümüş kadrana koyu kahverengi deri kayış ve koyu mavi kadrana açık kahverengi deri kayış rengi modellerinden oluşuyor.

Bu seneki Basel fuarında tekrar şahit olduk ki;  Meistersinger tek ibreli saatleri ile telaş içinde olmayan insanların keyif ve huzur dolu saatlerini tutmaya devam ediyor.

 

797 defa okundu

5,441 total views, 4 views today

Bir cevap yazın