GERÇEK DOSTU ARAYANLARA: “KÜÇÜK PRENS”

Montblanc’ın son kalemi bana adandı.Ben roman kahramanı “Küçük Prens”. Antoine de Saint–Exupery tarafından 1943 yılında yaratıldım. (Yaratıcım ünlü bir pilot, şair, filozof ve sanatçıdır) Herkes benim sarı saçlarımı, samimi, dik duruşumu ve fularımı beğenir. Arkadaşım ve dostum tilki de çok sevilir. Gerçek dostluğun, arkadaşlığın ve insanlarla iyi ilişkiler kurmanın bir göstergesidir. Onun sayesinde bir birey olmayı ve gerçek sevgiyi öğrendim! Sizlerle paylaşmak istediğim de budur; gerçek sevgi ve dostluk eğitim, itina ve zaman gerektirir.

Hayatta hiç gerçek dostunuz olmuş mudur?”

Montblanc bu kaleminde Küçük Prens’in romanı kahramanlarından etkilenmiş. Tilkiyi bağ kurmanın ve dostluğun simgesi, Küçük Prens’in gezegenini itina, duyarlılık ve eğitimin sembolü, havacılık ve uçağı yol göstermenin ve baba-oğul ilişkisinin hayatımızdaki etkisini göstermek için sembollerle kalemin tasarımında kullanmıştır.

Montblanc uzun yıllardan sonra Meisterstück serisinde ilk defa farklı bir renk, koyu havacı mavisini kullanmış ve klipsin uç kısmına yerleştirilen sarı renkli tek yıldız ile bireyselliğe ve gerçek dostluğa vurgu yapmıştır. Kalemin gövdesinde, gerçek dostu tilkinin kulakları, dolma kalemin uç kısmında yer alan tilki ve Küçük Prens kakması, platin kaplama klipsteki tek sarı yıldız aksesuarları ile kaleme farklılık katmıştır. Kalemin tepesinde verilen kısa mesajda “Bağ kurmak mı? Sen benim için tek ve yegâne olacaksın!” denilerek küçücük gezegeninde itina ile bakıp büyüttüğü, onun için zaman ayırdığı, uğrunda canını bile vereceği ve onu diğer güllerden farklı yapan biricik gülüne, gerçek sevgiye değinmek istemiştir.

Yaklaşık üç sene boyunca piyasamıza sunulacak olan bu serinin tüm yaş gruplarına, kalem dostlarına ve gerçek dostlarınıza verilebilecek en güzel hediye olacağını düşünüyorum.  Son olarak 21/8/2017‘de yazdığım “Saint-Exupery ile Gece Uçuşu” başlıklı blog yazımı da okumanızı arzu ederim. Müthiş bir yaşantısı olan pilot, yazar ve filozofun Küçük Prens romanını yazarken 1935 yılındaki bir uçuşu sırasında Büyük Sahra çölüne uçağının düşmesi ve orada başından geçenlerden ilham aldığını biliyor musunuz?

Bilmiyorsanız; Can Yayınları çocuk kitaplarından yazarın kendi yaptığı çizimlerle 14’üncü baskısı çıkan ve her yaştaki gençlere atfedilen bu kitabı alın ve aynı benim gibi tekrar okuyun!

Gerçek dost çok yakınınızda olabilir !..

1074 defa okundu

6,573 total views, 1 views today

Bir cevap yazın