JAEGER-LECOULTRE VE 80 YILLIK BİR KÜLT : ‘REVERSO’

İlk olarak 1931 yılında imal edilen, dünyadaki otantik ve az sayıdaki kült kabul edilen saatlerin başında gelir ‘ Reverso ‘. Sıra dışı, egzotik ve elit kesime hitap eden tarzı ve onu diğer saatlerden ayıran kişiselleştirmeye uygun kasa yapısı ile saat meraklıları arasında apayrı bir konuma sahiptir.

Jaeger-Lecoultre 2

 Jaeger-Lecoultre’un emsalsiz mekanizmaları…Diğer markalar yalnızca çanta dolusu model teşhir edebilirken bu marka, çantalar dolusu mekanizmalarını gururla teşhir edebiliyor.

 

1833 yılında kurulduğundan beri günümüze kadar imal ettiği 1231 adet mekanizması ve 398 adet patenti ile geleneksel ve güncel saatçilikte tarih yazmıştır. JAEGER-LECOULTRE, hali hazırda imal etmeye devam ettiği 60 adet mekanizması ile gerçek bir başarı öyküsüdür.
Jaeger-Lecoultre 3 

Her model saatin kasasına tam uyacak şekilde tasarlanmış mekanizmaları, imalattan sonra tek tek çeşitli testlerden geçirilir. Gerçek hayat koşullarında dakiklik; su geçirmezlik; şoklara dayanıklılık; kullanım kolaylıkları ve fonksiyonellik konusunda test edilen JAEGER-LECOULTRE mekanizması, üstün kalitesiyle farklı konumdadır.
REVERSODUOPLANMEMOVOX; GYROTOURBILLON ve ATMOS diye sıralayacağımız ana model gruplarından favorim olan REVERSO kol saati modeli ve masa saati efsanesi ATMOS’a değinmek istiyorum.
Reverso’nun hikâyesi Hindistan’da başlar. İngiliz Sömürgeciliği zamanında İngiliz subayların ve asilzadelerinin severek sık sık oynadıkları polo oyunlarında; o tarihlerde saat camlarında safirin henüz kullanılmaması nedeniyle, saat camlarını ve kadranlarını korumak amacıyla tasarlanmış ve üretilmiştir. Zaman içinde saat kasasının arka yüzü, kralların, soyluların, spor kulüplerinin, jübilelerin; unutulmaz anların ve hatıraların adeta bir tuali olur. Reverso sahibine göre kişiselleşir ve bir aile yadigârı haline gelir.
Çok sevdiğim bir atasözü vardır : ‘ İnsanın bir eşya kadar hükmü yok ‘ diye. İşte kişisel hale getirilmiş bir Reverso saatin hükmü; kalitesi ve hikâyesi ile daima var olacaktır.
Jaeger-Le-Coultre-Reverso-Collection_kJaeger-Lecoultre 4

1928 yılında Neuchatel’li mühendis Jean-Leon Reutter tarafından geliştirilmiş sihirli bir masa saatidir Atmos. Sihirlidir; çünkü enerjisini hava basıncındaki değişikliklerden elde eder. Hava basıncındaki ufak bir değişiklik, mekanizmasına 2 günlük bir enerji depolaması için yeterlidir Atmos’un. Dakikada iki kez dönen ve saç kılından ince bir telle mekanizma ile bağlantı kuran pandülü vasıtası ile sürtünmeyi ve ayar farklarını neredeyse minimuma indirger. Çarkları o kadar mükemmeldir ki; hemen hemen hiç yağlanma gerektirmezler.
ATMOS, başkanların, devlet adamlarının ve saat meraklılarının salonlarında sessiz ve kimseye muhtaç olmadan, asil duruşuyla, yıllara meydan okuyarak çalışmasına devam ediyor.
Dünyadaki pahalı enerji kaynaklarına nispet verircesine…
Jaeger-LeCoultre 5Jaeger-LeCoultre 6
 

ATMOS Masa Saati Klasik Modeli

 

Kaynak: Jaeger-LeCoultre Book, 2011.           Haftanın Bloggerı”
Özel Not:  Blogumuz geçtiğimiz günlerde 1. yılını doldurdu. Bu süre içinde ben paylaşmaktan hep keyif aldım.
 
Hürriyet yazarı, Cengiz Semercioğlu tarafından “Haftanın Bloggerı” seçildim ve şu anda daBumerang Ödülleri Adayıyım. İnsan keyifle yaptığı bir çalışmayla dikkat çekince, ayrı bir heyecan duyuyor.
 
Heyecanıma ortak olduğunuz için teşekkür eder, bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

 

1643 defa okundu

6,760 total views, 2 views today

Bir cevap yazın