OMEGA

1995 yılında çevrilen ‘Golden Eye’ filminden beri James Bond`un saati Omega’dır. Bazı sahneleri Türkiye`de çekilen yeni Bond filmi  SKYFALL`da,  James Bond bu kez Seamaster Planet Ocean 600m 42 mm`lik Omega saatini kullanıyor.

SE107_Bond watch_Planet Ocean 42mm

 

Omega Co-axial 8500 Kalibre ve silikon balansa sahip, +2 yıl ve toplamda 4 yıl garantiyle piyasamıza sürülen bu model, karanlıkta, kadranındaki indeks ve ibrelerin farklı renklerle parıldaması nedeniyle (‘Super Luminova’) ayrıca dikkat çekiyor. (İndeksler, akrep ve saniye kolu mavi renk; dakika ibresi ve dalgıç çemberindeki nokta ise yeşil renk parıldıyor ve bu kontrast, dalgıçların sualtında geçen zamanı daha net algılamasını sağlıyor) Ayrıca turuncu renkli saniye ibresinin akışı karanlıkta kolayca takip edilebiliyor.

 

SE109_Bond watch_Planet Ocean 42mm

Skyfall Filminin galası geçtiğimiz Salı (30 Ekim) günü Kanyon’da yapıldı. Sean Connery`den sonra bu karakteri en iyi canlandırdığına inandığım Daniel Craig`in harika performansı ile çok beğenildi. Muhakkak görmenizi tavsiye ederim. Bu filmde Daniel Craig`in ve Bond kızlarının performansı kesinlikle farklı ve diğer filmlerin tekrarı olmaktan çok uzak. Artık Bond kızları James Bond tarafından kurtarılmayı beklemiyorlar.
Bond girl Naomie Harris

Bond kızlarından biri olan ve İstanbul’da filmin galasına da katılan Naomie Harris Omega Aqua Terra’sıyla
skyfall gala 

Naomie Harris Kanyon Mac Sinemaları’nda, 30 Ekim 2012
Bérénice Marlohe. Venice, Italy 2012 

Diğer Bond kızı Berenice Marlohe ise kolunda Omega De Ville Ladymatic taşıyor
Omega bu yıl ayrıca ilk James Bond filminden bugüne kadar geçen 50 yılın anısına ‘OMEGA Seamaster James Bond 50th Anniversary’ limitli modelini 41 ve 36,25 mm`lik kasa çapları ile piyasaya sundu. Aşağıda görselleri bulunan modeller, seramik dalgıç bezelindeki  50’inci yılı temsil eden kırmızı dakika göstergesi ve arka kapağındaki namlu içindeki Bond kurşununu anımsatan hareketli rotor üzerine tasarlanmış mermisi ile gerçekten sıradışı. 36,25 çapındaki modelinde ise 7 rakamının yerine yerleştirilmiş pırlantasına dikkatinizi çekerim.
01_sizeWatches 

Omega-Seamaster-James-Bond-50th-Anniversary-Watch--1 

İlk olarak, Oscar ödüllü ünlü kostüm tasarımcısı Lindy Hemming tarafından Bond saati olarak seçilen OMEGA Seamaster, Bond karakterlerinin kendinden emin, denizci, kararlı ve güçlü yapısına tam uyuyor ve bu konuda vermek istediği imajı da çok iyi yansıtıyor  kanısındayım.
Şimdi sizi semtimiz Eminönü’nde çekilen fotoğraflarıyla İstanbul Bond’u Daniel Craig ve vazgeçemediği Omega saatiyle başbaşa bırakıyorum.
B23_12354.CR2 

Daniel Craig in SKYFALL wearing OMEGA Seamaster_2Daniel Craig with Planet Ocean 42mm_SKYFALL

1358 defa okundu

7,071 total views, 1 views today

Bir cevap yazın