ÖZEL TEMALI SERİLER VE BAĞIŞ KALEMLERİ

Saatçiliğe büyük katkısı olan kronometrenin gelişiminde en büyük paya sahip ünlü İngiliz John Harrison’ın anısına, dünya okyanuslarının haritası çıkarılarak gövde ve kapağına işlenmiş
333 adet limitli masif altından dolma kalem
 
(Bu kronometrenin gelişmesi sayesinde denizaşırı keşifler doğru navigasyon hesaplamalarıyla mümkün olmuştur.)
Geçmişe baktığımızda bazı olayların, dönemlerin ve insanların tarihimizde bambaşka izler bıraktığını gözlemliyoruz. İnsanlık tarihi için kilometre taşları olarak kabul edilen bu olaylar ve insanlar ‘Montblanc Özel Temalı Seriler’i için ayrı bir ilham kaynağı olmuştur.
Aşağıda, 1991 yılından beri üretilen Özel Temalı bu serideki kalemlerin görsellerini, limit adetlerini ve atfedilen olay ve kişilerin kısa hikâyelerini bulacaksınız.
CREATION LALIQUE (1991)
Montblanc_Creation Lalique_Masa aksesuarı_Usta Saati
4810 Adet Masa Aksesuarı
100 Yıldan fazla bir süredir Rene Lalique, cam eşya dizaynı ve kristal eşya sanatı ile özdeşleşmiştir. Hakiki kristal ve 925 ayar gümüş kullanılarak ünlü cam sanatı ustalarınca yapılan kalem tutucu, hokka ve kurutma tutacağından meydana gelen bu limitli yazı seti gerçek bir şaheserdir.
YEAR OF THE GOLDEN DRAGON (2000)
Montblanc_Year of the Golden Dragon_Limited Edition_Usta Saati
888 Adet Özel Seri ve 2000 Adet Dolma Kalem
 
Çin takvimine göre 60 yılda bir gelen altın ejderha yılına atfen üretilen bu kalem, bu yılda doğanların mutluluk ve sihirli güçlerle dolu olacağına inanışı simgeliyor.
SKELETON (2001)
Montblanc_Skeleton_Special Theme Edition_Usta Saati
333 Adet Dolma Kalem
 
Montblanc’ın 149 referanslı MEISTERSTUCK kaleminin 75. yılı anısına tasarlanan bu iskelet kalem gerçek bir ustalık eseridir.
SAKURA (2001)
Montblanc_Sakura_Special Theme Edition_Usta Saati
333 Adet Dolma Kalem
 
 
Japonların baharın ve tabiatın yeniden doğuşunu temsil eden kiraz çiçekleri festivaline atfen ünlü Meissen porseleninden yapılan bir kalemdir.
QING DYNASTY (2002)
Montblanc_King Dynasty_Special Theme Edition_Usta Saati
2002 Adet Dolma Kalem
 
 
Orta çağlardan beri nadide porselenleri, ipekleri, baharatları ve egzotik yeşim taşları ile meşhur olan büyük Çin kültürüne atfen, gene mutluluk sembolü olan ejderha figürü, yeşim taşı üzerine işlenmiş çok özel bir kalemdir.
HOMMAGE A JOHN HARRISON (2002)
Montblanc_Hommage A John Harrison_Special Theme Edition_Usta Saati-k
333 Adet Dolma Kalem
 
 
İngilizlerin, üzerinde güneş batmayan imparatorluk olmasını sağlayan, denizaşırı seferlerde navigasyonun en güvenli ölçümünü yapabilen denizci kronometresini bulan Harrison’a atfen 18K altından bütün okyanusların iskeleti çıkarılarak yapılmış bir şaheserdir.
ANNUAL EDITION 2003 (2002)
Montblanc_annual edition 2003_special theme edition_Usta Saati
300 Adet Limitli Dolma Kalem
Venedik Karnavalı, Eski Yunan Mitolojisi ve Fabl karakterlerinden esinlenen, Meissen porselenlerinden yapılmış özel seri kalemlerdir.
ANNUAL EDITION 2004 (2003)
Montblanc_annual edition 2004_special theme edition_Usta Saati
300 Adet Limitli Dolma Kalem
ANNUAL EDITION 2005 (2004)
asdad
300 Adet Limitli Dolma Kalem
ANNUAL EDITION 2006 (2005)
1
300 Adet Limitli Dolma Kalem
ANNUAL EDITION 2007 (2006)
2
300 Adet Limitli Dolma Kalem
GRETA GARBO (2007)
3
Montblanc’ın Özel Serisinde yer alan, zarafeti, duyguları ve modayı simgeleyen bu kalem, ünlü film yıldızı Greta Garbo’nun 100. yaşgünü vesilesiyle üretilmiştir. Kalemin bir diğer özelliği, kapağı kapalı olduğunda kusursuz kadın vücudu ölçülerine benzer şekilde görünmesidir. Yukarıda görseli bulunan kalem, limitli değildir. Bu serinin limitli 1.905 adet benzer bir modeli de vardır.
MARLENE DIETRICH (2008)
4
Ünlü film yıldızı ve şarkıcı Marlene Dietrich’e atfen üretilen bu kalem, günümüzün kararlı, kendine güvenen ve hayallerinin peşinden gitmekten çekinmeyen kadınlarına adanmıştır. Bu kalemin 1.901 adet limitli daha pahalı bir versiyonu da vardır.
MAHATMA GANDHI (2009)
Montblanc_Mahatma Gandhi_special theme edition_Usta Saati       5
241 Adet Limitli Özel Seri Dolma Kalem                 3.000 Adet Limitli Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
Hindistan’ın en büyük politik ve ruhani lideri Mahatma Gandhi, ülkenin bağımsızlığı için uyguladığı silahsız direniş yöntemiyle kitleleri peşinden sürüklemiştir. Kalemin tepesi, Hindistan için çok önemli olan ve Gandhi’nin de kullandığı ipek makarasını sembolize ederken turuncu renk de Hindistan’ın bayrağında yer almaktadır.
ALFRED HITCHCOCK (2012)
6
3.000 Adet Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
Ünlü film yönetmeni Alfred Hitchcock’a atfedilen bu kalemde, Hitchcock’un eserlerinden esinlenilmiş. Kapaktaki klipsi, ‘Sapık’ filminden esinlenilerek bıçak şeklinde, kalemin gövdesindeki desen ise ‘Vertigo’ filmindeki başdöndürücü merdivenden esinlenilerek tasarlanmıştır. Rodyum kaplı altın dolma kalem ucuna ise, ünlü yönetmenin silüeti işlenmiştir.
INGRID BERGMAN 
Montblanc_Special Theme Edition_Ingrid Bergman_Usta Saati
Montblanc_Special Theme Edition_Ingrid Bergman-2_Usta Saati
Üç oscarlı İsveçli ünlü artist Ingrid Bergman’ın anısına üretilen bu sıradışı kalem, sedef kapağı, klipsindeki ametist taşı ile bambaşka bir güzelliktedir.
BAĞIŞ KALEMLERİ
Sıradışı sanatkâr ve müzisyenlere atfen üretilen Bağış Kalemlerini (Donation Pens) satın alırken her kalemin bedelinden Montblanc firmasının 12.50 € ile 25 €  arasındaki tutarı kültürel projelere bağış için ayırdığını biliyor musunuz?
LEONARD BERNSTEIN (1996)
66
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
 
Ünlü piyanist, besteci ve orkestra şefi, ‘West Side Story’, ‘On the Town’, ve ‘Candide’ gibi dünyaca meşhur müzikallerin yapımcısı ve New York Filarmoni orkestrasının ünlü şefi nasıl unutulabilir?
YEHUDI MENUHIN (2000)
6666
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
 
Ünlü müzisyen, kemancı ve orkestra şefi anısına, dolma kalemin 18K ucunda güvercin işlenmiş klipsi keman kolu şeklinde dizayn edilmiş harikulade bir kalemdir.
JOHANN SEBASTIAN BACH (2001)
77
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
 
Alman Barok musikisinin ve Protestan kilisesinin ünlü bestekârına atfen, solfej anahtarlı klipsi ve 18K dolma kalem ucuna sanatkarın portresi işli bir başka şaheserdir.
HERBERT VON KARAJAN (2003)
Montblanc_Herbert Von Karajan_Special Theme Edition_Usta Saati
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
 
Müzik kariyerine piyanist olarak başlasa da H.V. Karajan, 20.yüzyıl dünya müziğine şekil veren ünlü bir orkestra şefidir. Aynı zamanda karizmatik medya yıldızı, opera ve festival yapımcısıdır. Kalem kapağındaki piyano tuşları ve klipsindeki orkestra şefi batonu dikkat çekicidir.
SIR GEORGE SOLTI (2005)
Montblanc_Sir Georg Solti_Special Theme Edition_Usta Saati
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
 
Klipsin tek bir piyano tuşunu, kapaktaki platin çizgilerin piyanonun tellerini ve gövdedeki imzanın ve kırmızı renginin, piyanistin nota kağıtları üzerindeki yorumlarını simgelediği bu kalem, ünlü piyanist ve orkestra şefi Sir Georg Solti anısına üretilmiştir.
ARTURO TOSCANINI (2007)
Montblanc_Arturo Toscanini_Special Theme Edition_Usta Saati
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
 
Ünlü müzisyen Toscanini’ye atfen üretilen bu kalem, siyah değerli reçinesi, gümüş kaplama süslemeleriyle Toscanini’nin mükemmeliyetçiliğini sembolize ediyor.
JOHN LENNON (2010)
Montblanc_John Lennon_Special Theme Edition_Usta Saati
Dolma Kalem ve Tükenmez Kalem
 
Efsane müzisyen, besteci, söz yazarı ve gençliğin idolü olan J.Lennon’un anısına üretilen bu kalemin çok farklı bir tasarımı var. Klipsi, Lennon’ın oldukça önem verdiği gitarının şeklinde ve gövdesi taş plağa dokunuyormuşsunuz hissini uyandırıyor. Üzerinde sanatçının portresi de yer alan bu şaheser; ‘Imagine’ şarkısının taş plağıyla beraber özel kutusunda satılıyor.
Kaynak: www.montblanc.com 

1425 defa okundu

7,098 total views, 1 views today

Bir cevap yazın